Ψυχαγωγία/Κοσμικά

//
//
//
Ψυχαγωγία/Κοσμικά

Η κατηγορία αποτελείται από 162 φωτογραφίες και καλύπτει την περίοδο 1952-1988. Οι παλαιότερες φωτογραφίες σχετίζονται με τα πρώτα καλλιστεία που διοργανώθηκαν στην Ελλάδα και την πορεία των εστεμμένων καλλονών στις αντίστοιχες διεθνείς διοργανώσεις. Το φωτορεπορτάζ των εφημερίδων ήταν αρκετά εκτεταμένο, γεγονός που δείχνει το ενδιαφέρον του κοινού για αυτού του είδους τις εκδηλώσεις. Ακόμη, στη δεκαετία του 1960 και 1970, ξεχωρίζουν οι διεθνείς προσωπικότητες που αποτελούσαν συχνά στόχο των φωτογράφων, όπως ο Φρανκ Σινάτρα, η Μαρία Κάλλας, ο Ζαν Πολ Μπελμοντό, η Βίρνα Λίζι, ενώ δεν λείπει και το «βασιλικό» φωτορεπορτάζ» που απεικονίζει Έλληνες και ξένους αριστοκράτες σε επίσημες εκδηλώσεις και σε στιγμές διασκέδασης σε πολυτελή θέρετρα. Οι περισσότερες φωτογραφίες πάντως σχετίζονται με τον πολύκροτο γάμο του Αριστοτέλη Ωνάση με την Τζάκι Κένεντι, κοσμικό γεγονός που είχε τραβήξει και την προσοχή του διεθνούς Τύπου.

Gallery

Δείτε φωτογραφίες από το αρχείο μας.

Play Video
 

14/7/1971. Ο Φρανκ Σινάτρα στην Ελλάδα. Ο Φράνκ Σινάτρα σε βραδινή έξοδο σε νυκτερινό κέντρο με φίλους (φωτ. Ντίμης Αργυρόπουλος).

14/7/1971. Ο Φρανκ Σινάτρα στην Ελλάδα (φωτ. Ντίμης Αργυρόπουλος).

4/11/1973. Ο γάμος του Τόλη Βοσκόπουλου με την Μαρινέλλα (φωτ. Ντίμης Αργυρόπουλος).

24/6/1975. Ο τέως καγκελάριος της Δυτικής Γερμανίας Βίλλυ Μπραντ διασκεδάζει (εδώ ετοιμάζεται να πετάξει ένα πιάτο στην πίστα) στο κέντρο διασκέδασης "Φαντασία" με τη Μελίνα Μερκούρη (φωτ. Ντίμης Αργυρόπουλος).

16/5/1983. Ο πολιτικός γάμος της Σοφίας Σακοράφα (φωτ. Γρηγόρης Ξανθός, Φωτοειδησεογραφικόν Πρακτορείον Μεγέθυνση).

4/11/1973. Ο Τόλης Βοσκόπουλος μαζί με τη Μαρινέλλα αποχωρούν με αυτοκίνητο μετά τον γάμο τους. (φωτ. Ντίμης Αργυρόπουλος).

4/11/1973. Ο Τόλης Βοσκόπουλος και η Μαρινέλλα γιορτάζουν με φίλους μετά τον γάμο τους. (φωτ. Ντίμης Αργυρόπουλος).

19/6/1965. Καλλιστεία Σταρ Ελλάς στα «Αστέρια» της Γλυφάδας. Η νικήτρια, Άσπα Θεολογίτου, πλαισιώνεται από τις Βιβή Νιαβή («Ελληνική καλονή»), Μαρία Γκίκα («Μις Ελλάς») και Στίβι Καβιρτζή («Β΄ Μις Ελλάς»). (φωτ. Αφοί Φλώρου-Νικόλαος Λεων. Φλώρος)

1961. Ο Αριστοτέλης Ωνάσης ξεναγεί σε κάποιο ελληνικό νησί τον Ουίνστον Τσώρτσιλ. (φωτ. Αφοί Φλώρου-Νικόλαος Λεων. Φλώρος)

1962. Η πριγκίπισσα του Μονακό Γκρέις Κέλλυ με τον πρίγκηπα Ρενιέ στην Αθήνα. (φωτ. Αφοί Φλώρου-Νικόλαος Λεων. Φλώρος)

1965. Ο Βασιλιάς Κωνσταντίνος και η σύζυγος του Άννα-Μαρία έξω από τον Κινηματογράφο Ράδιο Σίτυ. (φωτ. Αφοί Φλώρου-Νικόλαος Λεων. Φλώρος)

1964. Η πριγκίπισσα Σοράγια, πρώην σύζυγος του Σάχη της Περσίας, σε επίσκεψή της στην Ακρόπολη. (φωτ. Αφοί Φλώρου-Νικόλαος Λεων. Φλώρος)

Αρχές δεκαετίας 1960. Ο διάδοχος Κωνσταντίνος κινηματογραφεί την Τζάκι Κένεντι στα ανάκτορα του Τατοϊου. (φωτ. Αφοί Φλώρου-Νικόλαος Λεων. Φλώρος)

1970. Η γαλλίδα τραγουδίστρια Δαλιδά φθάνει στο αεροδρόμιο του Ελληνικού. (φωτ. Αφοί Φλώρου-Νικόλαος Λεων. Φλώρος)

Μετάβαση στο περιεχόμενο