Νέα

//
//
//
Δείτε το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών… αλλιώς!
Δείτε το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών… αλλιώς! - 4
Δείτε το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών… αλλιώς! - 1
Δείτε το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών… αλλιώς! - 2
Δείτε το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών… αλλιώς! - 3
Δείτε το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών… αλλιώς! - 4
Δείτε το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών… αλλιώς! - 1
Δείτε το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών… αλλιώς! - 2
Δείτε το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών… αλλιώς! - 3
21 Ιουνίου 2018

Δείτε το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών… αλλιώς!

Αυτό το καλοκαίρι, το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών είναι ανοιχτό και περιμένει να σας «δροσίσει» στους ευρύχωρους και κλιματιζόμενους χώρους των συλλογών του, προσφέροντάς σας ένα συναρπαστικό «ταξίδι» στο θαυμαστό κόσμο των τηλεπικοινωνιών.

Έχετε λόγους….

Όμως αυτό το καλοκαίρι έχετε 10 λόγους παραπάνω για να επισκεφτείτε το Μουσείο μας, όσες και οι θεματικές ενότητες, που «απλώνονται» στον τελείως ανακαινισμένο 1ο όροφο και όπου μέσα από αυτές ξετυλίγεται το νήμα της ιστορίας των τηλεπικοινωνιών με διαδραστικό τρόπο, αλλά και σύγχρονα ψηφιακά μέσα.

Οι συλλογές στην ανακαινισμένη αίθουσα

Οι επινοήσεις των αρχαίων ελλήνων και οι τρόποι επικοινωνίας μεταξύ τους, οι σημαντικότεροι εκπρόσωποι και ιστορικοί σταθμοί στην ιστορία του ηλεκτρισμού και των εφαρμογών του, οι σπουδαίοι εφευρέτες, Mors, Bell, Marconi και οι ανακαλύψεις τους, τα υποβρύχια δίκτυα και το πρώτο ελληνικό καλωδιακό πλοίο, οι σπάνιες τηλεφωνικές συσκευές, οι τηλεφωνικοί θάλαμοι και η κοινόχρηστη τηλεφωνία, η «τηλεφωτογραφία» και η «αναγγελία της ώρας», τηλεφωνικά, η «διαδρομή» της τηλεφωνικής γραμμής, «από το χαλκό, στην οπτική ίνα», καθώς και οι δορυφορικές επικοινωνίες, συνθέτουν το πανόραμα της εξέλιξης της ανθρώπινης επικοινωνίας, όπως αυτό αποτυπώνεται στον ανακαινισμένο χώρο του Μουσείου, ακολουθώντας τις σύγχρονες μουσειολογικές τάσεις παρουσίασης και έκθεσης στο κοινό.

Η ψηφιακή εποχή του Μουσείου Τηλεπικοινωνιών, άρχισε

Όμως οι εκπλήξεις δε σταματούν εδώ. Με την επίσκεψή σας στο μουσείο, μπορείτε να «συναντήσετε» τον ίδιο τον Mors και να σας μιλήσει για την εφεύρεσή του, τον μορσικό τηλέγραφο, να πάρετε ένα tablet στα χέρια και να περιηγηθείτε σε όλα τα σημεία που «έπεσαν» τα υποβρύχια καλώδια στον ελλαδικό χώρο, από το «Θαλή το Μιλήσιο», το πρώτο καλωδιακό πλοίο του ΟΤΕ. Ένα πλοίο, που ξεκίνησε ως ατμόπλοιο το 1906 στην Αμερική, για να έρθει στην Ελλάδα, το μακρινό 1946, για να «ποντίζει» υποβρύχια καλώδια. Και βέβαια αυτό το πλοίο, μπορείτε να το «επισκεφτείτε», να ανεβείτε στο κατάστρωμα, να μπείτε στην καμπίνα του πλοιάρχου, στο πηδάλιο, στα αμπάρια, μέσα από την τεχνολογία του Virtual Reality (VR). Σε άλλο σημείο μέσω Augment Reality (AR), θα νοιώσετε την εμπειρία μιας τηλεφωνικής κλήσης, «μπαίνοντας» μέσα σε ένα τηλεφωνικό θάλαμο του 1936, και τέλος θα μπορέσετε να «φτιάξετε» ιστορίες τηλεπικοινωνιών «στην άμμο», με το μηχάνημα επαυξημένης πραγματικότητας Sand Box.

Ένα Μουσείο για το καλοκαίρι και με ξεναγήσεις και με εικαστικά προγράμματα

Οι ιστορίες, που «αφηγείται» το Μουσείο, δε σταματούν ποτέ και μαζί με αυτές και οι ξεναγήσεις σε επισκέπτες, μεμονωμένους και μη. Και ακόμη, ένα εικαστικό πρόγραμμα για όσους θελήσουν να συμμετέχουν σε αυτό κάνοντας την κράτησή τους τηλεφωνικά. Αυτό το καλοκαίρι λοιπόν, βάλτε στους προορισμούς σας και το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών και ελάτε να ανακαλύψετε την ιστορία των τηλεπικοινωνιών με όποιο τρόπο εσείς θέλετε: ψηφιακά, διαδραστικά, ή με τη ξενάγηση, όποιο «μονοπάτι» και αν ακολουθήσετε, η «διαδρομή» θα σας μαγέψει!

Καλό καλοκαίρι

Πίσω στα Νέα
Play Video
Μετάβαση στο περιεχόμενο