Νέα

//
//
//
Η Πρώτη Σχολική Ψηφιακή Ξενάγηση είναι γεγονός!
Η Πρώτη Σχολική Ψηφιακή Ξενάγηση είναι γεγονός! - 1
10 Νοεμβρίου 2021

Η Πρώτη Σχολική Ψηφιακή Ξενάγηση είναι γεγονός!

Την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου, "φιλοξενήσαμε" διαδικτυακά στο Μουσείο 50 μαθητές από το 9ο ΕΠΑΛ ΑΘΗΝΑΣ και ταξιδέψαμε μαζί τους στον κόσμο της επικοινωνίας από την αρχαιότητα έως τη σύγχρονη ψηφιακή εποχή.

Περιηγηθήκαμε στους εκθεσιακούς χώρους της μόνιμης έκθεσης, είδαμε και ακούσαμε γνωστές και άγνωστες ιστορίες επικοινωνίας.

Ξεκινώντας από τις τηλεπικοινωνιακές εφευρέσεις των Αρχαίων Ελλήνων, όπως οι Φρυκτωρίες, η Πυρσεία και ο Υδραυλικός Τηλέγραφος περάσαμε στην εποχή του ηλεκτρισμού και των μεγάλων εφευρετών Μόρς, Μπέλ και Μαρκόνι και μάθαμε για την τηλεγραφία και την τηλεφωνία. Η ξενάγηση συνεχίστηκε στον 2ο όροφο του Μουσείου, όπου είδαμε παλιά αναλογικά τηλεφωνικά κέντρα και τον τρόπο που λειτουργούσαν μέχρι και την δεκαετία του '70 όταν ακόμα υπήρχαν τηλεφωνήτριες, ενώ στη συνέχεια επισκεφθήκαμε ένα από τα πρώτα τηλεοπτικά στούντιο ελληνικής τηλεόρασης δεκαετίας '60 που φιλοξενεί το Μουσείο και αποτελεί ένα ξεχωριστό έκθεμα.

Η ξενάγηση προβλήθηκε σε 3 μεγάλες εργαστηριακές αίθουσες του σχολείου και η ομάδα του Μουσείου απάντησε σε ερωτήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών.

Λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος για Σχολικές Ξεναγήσεις, το Μουσείο συμπεριέλαβε επιπλέον ξεναγήσεις στο πρόγραμμά του. Κάντε κράτηση εδώ!

Πίσω στα Νέα
Play Video
Μετάβαση στο περιεχόμενο