Νέα

//
//
//
Μουσειοπαιδαγωγικές Δράσεις Οκτωβρίου
28 Οκτωβρίου 2016

Μουσειοπαιδαγωγικές Δράσεις Οκτωβρίου

Πότε;

22-23 Οκτωβρίου 2016

Τι συνέβη;

Γονείς και παιδιά, ακολούθησαν μία τριπλή διαδρομή μέσα στο Μουσείο.

Η πρώτη διαδρομή είχε άμεση σχέση με τα εκθέματα του Μουσείου. Στην αίθουσα της αρχαίας Ελλάδας, τα παιδιά αναζήτησαν τρόπους επικοινωνίας που ξεκινούν από την αρχαιότητα. Μαζί με τη μουσειοπαιδαγωγό, συνομίλησαν για την εξέλιξη της τηλεφωνίας, είδαν τηλεφωνικές συσκευές από τις δεκαετίες του ’40 έως και του ’70 καθώς και το πρώτο κινητό τηλέφωνο!

Η δεύτερη διαδρομή ήταν αυτή του ζογκλέρ, που σχετίζονταν με το πώς συνδυάζεται η δική του τέχνη με εκθέματα από τη Συλλογή του Μουσείου. Με όχημα ένα μονόροδο ποδήλατο, μας έδειξε πώς γινόταν η διανομή των τηλεγραφημάτων μέχρι και τη δεκαετία του ‘60, ενώ με τις κόκκινες σημαίες του μας έδειξε έναν τρόπο επικοινωνίας που ισχύει ακόμη και στις μέρες μας! Με φωσφορούχα αντικείμενα, που θυμίζουν την οθόνη του κινητού μας όταν αυτή ανάβει στο σκοτάδι, τα παιδιά έμαθαν τα κόλπα της ζογκλερικής τέχνης και πειραματίστηκαν με τη βοήθεια του ειδικού.

Τέλος, η τρίτη διαδρομή αφορούσε στην περιοδική έκθεση «Διαδρομές» που φιλοξενείται στο Μουσείο μας, με έργα παιδιών από τα εικαστικά εργαστήρια της χρονιάς που πέρασε, τα οποία συνομιλούν με τα εκθέματα της μόνιμης Συλλογής του Μουσείου.

Μας επισκέφτηκαν…

Περίπου 300 γονείς και παιδιά πήραν μέρος στην εκπαιδευτική δράση, ενώ 60 μεμονωμένοι επισκέπτες, ξεναγήθηκαν στον εκθεσιακό χώρο του Μουσείου.

Πίσω στα Νέα
Play Video
Μετάβαση στο περιεχόμενο