Νέα

//
//
//
Το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών σε άλλο πλανήτη
24 Σεπτεμβρίου 2018

Το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών σε άλλο πλανήτη

Το Μουσείο, συμμετείχε με ένα εικαστικό εργαστήρι και μια έκθεση vintage τηλεφωνικών συσκευών, προσφέροντας στους εκατοντάδες επισκέπτες ένα διήμερο ψυχαγωγίας και γνώσεων.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα

Στο εργαστήρι με θέμα: «το γύρο των μουσείων του κόσμου, μόλις σε 45 λεπτά!», 150 γονείς και παιδιά, περιηγήθηκαν στα μουσεία του κόσμου, αλλά και στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών. Είδαν διάφορα εκθέματα και έμαθαν γι αυτά, στη συνέχεια διάλεξαν δύο της αρεσκείας τους και έφτιαξαν ένα πολύχρωμο κολλάζ! Ένα «έργο» με το οποίο φωτογραφήθηκαν, και φυσικά πήραν μαζί τους, φεύγοντας.

H έκθεση

Ο τίτλος: «PHONE HOME: από το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών στον πλανήτη 100 (Π100)». Με τηλεφωνικές συσκευές, του περασμένου αιώνα! Πάνω από 1000 άτομα, συνολικά, περιηγήθηκαν στο χώρο.

Οι μικροί επισκέπτες απορημένοι μπροστά στη χειροκίνητη συσκευή του 1909, με τη μανιβέλα στο πλάι! Απορούσαν και ρωτούσαν: «πως έπαιρνες τηλέφωνο?». Οι μεγαλύτεροι θαύμαζαν τη «μαύρη καλλονή» τη γνωστή συσκευή, του 1948, με το καντράν, και επιχειρούσαν να «ξανακάνουν» μια κλήση με δίσκο επιλογής! Στον κερματοδέκτη του 1970, έλειπε ... το κέρμα!

«PHONE HOME: από το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών», σας περιμένουμε στην ανακαινισμένη μας αίθουσα… με τα νέα προγράμματα του μουσείου!

Πίσω στα Νέα
Play Video
Μετάβαση στο περιεχόμενο