Νέα

//
//
//
Δράσεις για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων και την Παγκόσμια Ημέρα Τηλεπικοινωνιών 2024. Κάνε κράτηση!
29 Απριλίου 2024

Δράσεις για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων και την Παγκόσμια Ημέρα Τηλεπικοινωνιών 2024. Κάνε κράτηση!

Μουσεία για την εκπαίδευση και την έρευνα

To Mουσείο Τηλεπικοινωνιών γιορτάζει τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων και την Παγκόσμια Ημέρα Τηλεπικοινωνιών με δημιουργικές και ψυχαγωγικές δράσεις για όλους μέσα και έξω από το Μουσείο από 16 έως 19 Μαίου. Δράσεις εμπνευσμένες από το φετινό μήνυμα συνδέοντας την εκπαίδευση και την έρευνα με την ψυχαγωγία, την προσωπική έκφραση και την συν δημιουργία.

Επισκεπτόμαστε τα Παιδικά Χωριά SOS και το Κέντρο Αγάπης Ελευσίνας για να παίξουμε ένα ομαδικό διασκεδαστικό παιχνίδι γνώσεων και παρατηρητικότητας, εμπνευσμένο και βασισμένο στο ερευνητικό έργο της επιστημονικής ομάδας του Μουσείου για τους τρόπους επικοινωνίας της αρχαιότητας.
Ο 1ος όροφος μεταμορφώνεται σε θέατρο, όπου προβάλλεται η παράσταση «Σας παρακαλώ με συνδέετε με το γέλιο;» με έμπνευση από την ιστορία των τηλεφωνητριών του ΟΤΕ. Σε ένα storytelling εργαστήρι γινόμαστε Αγγελιαφόροι και στέλνουμε τηλεγράφημα στις θεές της αρχαιότητας…

Ένας πραγματικός ζογκλέρ βρίσκεται στο Μουσείο και μέσα από ακροβατικά, ταχυδακτυλουργικά με μπάλες και κορίνες, ζούμε μια μαγική διαδρομή στη ζογκλερική τέχνη και τις τηλεπικοινωνίες.

Στην νέα εκπαιδευτική αίθουσα του 2ου ορόφου, στα STEM εργαστήρια ρομποτικής και μηχανικής κατασκευάζουμε ρομπότ- δρομείς και κινούμενους ανεμόμυλους.

Στην αυλή του Μουσείου στη Νέα Κηφισιά βρίσκεται η καντίνα Food truck για καφέ και ποιοτικό street food, ενώ η Μικτή Χορωδία ΟΤΕ Αθηνών μας ταξιδεύει στον κόσμο της μουσικής δημιουργίας

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των δράσεων εδώ και κάνε κράτηση

! Η συμμετοχή σε όλες τις δράσεις είναι δωρεάν. Χρειάζεται ηλεκτρονική κράτηση.


Πίσω στα Νέα
Play Video
Μετάβαση στο περιεχόμενο