Νέα

//
//
//
Υδραυλικός τηλέγραφος: Το νερό κινεί το μήνυμα!
Ο υδραυλικός τηλέγραφος 5
Ο υδραυλικός τηλέγραφος 1
Ο υδραυλικός τηλέγραφος 2
Ο υδραυλικός τηλέγραφος 3
Ο υδραυλικός τηλέγραφος 4
Ο υδραυλικός τηλέγραφος 5
Ο υδραυλικός τηλέγραφος 1
Ο υδραυλικός τηλέγραφος 2
Ο υδραυλικός τηλέγραφος 3
Ο υδραυλικός τηλέγραφος 4
2 Μαρτίου 2018

Υδραυλικός τηλέγραφος: Το νερό κινεί το μήνυμα!

Πότε;

11 & 25 Φεβρουαρίου 2018

Τι συνέβη;

Τα παιδιά που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, μπήκαν στην αίθουσα της Αρχαίας Ελλάδας, «μεταμορφώθηκαν» για λίγο σε αρχαίους Έλληνες, και έχοντας μπροστά τους τον «Υδραυλικό Τηλέγραφο», έστειλαν μηνύματα, που για να φτάσουν από τη μια άκρη στην άλλη «πέρασαν βουνά και κάμπους, θάλασσες και ποτάμια»! Όμως η συνέχεια υπήρξε ακόμα πιο συναρπαστική. Οι μικροί «Αρχαίοι», είχαν τη δυνατότητα να αναπαραστήσουν την τοποθεσία τα ποτάμια, και τα βουνά, απ' όπου έφυγε το μήνυμα, με τη βοήθεια ενός sandbox!

Πώς γίνεται

Το sandbox είναι ένα τραπέζι επαυξημένης πραγματικότητας, ένα διαδραστικό τραπέζι άμμου, όπου με τη βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας, αλλά και της φαντασίας σου, μπορείς να δημιουργήσεις, πλάθοντάς την, οτιδήποτε και να το δεις να ζωντανεύει μπροστά σου!

Τα παιδιά πραγματικά το διασκέδασαν σχεδιάζοντας ένα δίκτυο επικοινωνίας δημιουργώντας λίμνες, βουνά, ποτάμια, ακόμη και βροχή!

Η δημιουργία

Η αρχή γίνεται το 2012, όταν ένας επιστήμονας από το τμήμα υπολογιστών, ο Oliver Kreylos στην Καλιφόρνια, εμπνέεται ένα διαδραστικό τραπέζι άμμου. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία. Πανεπιστήμια, σχολεία και μουσεία σε όλο τον κόσμο έχουν την εφαρμογή σήμερα και σίγουρα το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών, είναι το πρώτο μουσείο που αποκτά το δικό του sandbox!

Μας επισκέφτηκαν

Μεγάλος αριθμών γονιών και παιδιών, συνολικά 218 άτομα, πήραν μέρος στις εκπαιδευτικές δράσεις του Μουσείου, κατά τη διάρκεια των προγραμμάτων και ξεναγήσεων, του Φεβρουαρίου.

Πίσω στα Νέα
Play Video
Μετάβαση στο περιεχόμενο