Νέα

//
//
//
All you need is love! 4 ημέρες γιορτής!
22 Μαΐου 2024

All you need is love! 4 ημέρες γιορτής!

Με 450 επισκέπτες γιορτάσαμε για 4 συνεχόμενες ημέρες εντός και εκτός Μουσείου τη Διεθνή ημέρα Μουσείων και την Παγκόσμια ημέρα Τηλεπικοινωνιών!

Τι πιο αυθεντικό από τα λόγια των επισκεπτών μας:

"Πολύ ωραίος ο ανακαινισμένος χώρος του Μουσείου"

"Μακάρι να μην τελείωνε ποτέ! Αγαπάμε το Μουσείο του ΟΤΕ!"

"Συνεχίστε την υπέροχη δουλειά/δράση σας! Πολύ φιλικό προσωπικό! Πολύ ζεστό περιβάλλον!Ευχαριστούμε πολύ για την όμορφη εμπειρία!"

"Η ομάδα ήταν πολύ καλή, το σενάριο της θεατρικής παράστασης πολύ έξυπνο και η μουσική σούπερ! Ηταν πάρα πολύ ωραία που παρεβρέθηκε η κυρία που ήταν τηλεφωνήτρια τη δεκαετία του 1970! Σας ευχαριστούμε Μουσείο ΟΤΕ!!!"

"Η παράσταση ήταν εκπληκτική!!!Οι ηθοποιοί εξαιρετικοί! Η κα Βλαχούτα ευγενέστατη, γλυκύτατη, μας συγκίνησε!!! Μουσείο ΟΤΕ, πολυαγαπημένε μας φορέα γνώσης και εξέλιξης, keep going και εμείς ακολουθούμε πιστά!"

"Μπράβο για όλες τις δράσεις και τα πρωτοποριακά προγράμματα! Συνεχίστε έτσι"

Πάρτε μία γεύση από το τι έγινε στο μέσα και έξω από το Μουσείο:

Ξεκινήσαμε τις δράσεις μας εκτός Μουσείου και επισκεφθήκαμε στις 16 & 17 Μαίου τα Παιδικά Χωριά SOS και το Κέντρο Αγάπης Ελευσίνας. 70 παιδιά συμμετείχαν στο ομαδικό διασκεδαστικό παιχνίδι γνώσεων και παρατηρητικότητας "Τσάκα Τσάκα", εμπνευσμένο και βασισμένο στο ερευνητικό έργο της επιστημονικής ομάδας του Μουσείου για τους τρόπους επικοινωνίας στην αρχαιότητα.

Το Σαββατοκύριακο 18 & 19 Μαίου, περισσότεροι από 350 επισκέπτες έλαβαν μέρος στις δωρεάν εκπαιδευτικές δράσεις του Μουσείου για όλες τις ηλικίες!

Μέσα από τη θεατρική παράσταση " Για περισσότερο γέλιο παραμείνατε στο ακουστικό σας" από την ομάδα Χιλιοδέντρι, ταξιδέψαμε στον ισημερινό τη δεκαετία του '70, όπου ένας κομήτης πέρασε από τη γη. Εκείνη την ημέρα ένα κορίτσι περίμενε τηλέφωνο από τον πατέρα της ο οποίος βρισκόταν στον Ινδικό ωκεανό, ενώ μια τηλεφωνήτρια εργαζόταν στο τηλεφωνικό κέντρο... Ξαφνικά το τηλεφωνικό δίκτυο έπεσε και ένα ταχυδρομικό περιστέρι ανέλαβε δράση για να αποκαταστήσει τις γραμμές ... Η έμπνευση της παράστασης είναι από το βιβλίο της τηλεφωνήτριας του ΟΤΕ της δεκαετίας του 70', της κ. Ζωής Βλαχούτα, η οποία βρέθηκε μαζί μας, συνομίλησε με το κοινό και αφιέρωσε το βιβλίο της με προσωπικά μηνύματα σε κάθε παιδί ξεχωριστά.

Η Χορωδία του Ομίλου ΟΤΕ Αθήνας τραγούδησε και αυτοσχεδίασε μαζί με τα παιδιά στους εκθεσιακούς χώρους του ανακαινισμένου 2ου ορόφου το τραγούδι "All You Νeed Ιs Love" των Beatles!

Με έναν αληθινό ζογκλέρ, μικροί και μεγάλοι κάναμε μία μαγική μουσειακή διαδρομή στη ζογκλερική τέχνη και τις τηλεπικοινωνίες μέσα από ακροβατικά σε μονόροδο ποδήλατο και ταχυδακτυλουργικά κόλπα με φωσφορίζουσες μπάλες και κορίνες! Και όχι μόνο... στη νέα εκπαιδευτική αίθουσα του 2ου ορόφου, στα STEM εργαστήρια ρομποτικής και μηχανικής, οι μικροί ερευνητές κατασκεύασαν ρομπότ- δρομείς και κινούμενους ανεμόμυλους!

Kαι η γιορτή συνεχίστηκε με εργαστήρια storytelling, όπου τα παιδιά έγιναν αγγελιαφόροι, έγραψαν ένα τηλεγράφημα για ένα σύγχρονο θέμα που τους απασχολεί και το έστειλαν στη θεά Αφροδίτη, διασχίζοντας με έναν χάρτη και τη φαντασία τους μακρινές αποστάσεις.

Μπες στο Gallery και πάρε μια φωτογραφική αίσθηση από τις όμορφες γιορτινές δράσεις μας!

Stay tuned για όσα έρχονται στο Μουσείο!


Πίσω στα Νέα
Play Video
Μετάβαση στο περιεχόμενο