Στα εργαστήρια Bell μία ακόμη τεχνολογική τομή λαμβάνει χώρα
Με την εφεύρεση του τρανζίστορ το 1947 μία νέα εποχή άρχιζε για τον τομέα των τηλεπικοινωνιών και ειδικότερα για την ψηφιακή τους περίοδο. Το 1962 ένα ακόμη κομβικό βήμα για αυτή την ψηφιακή εποχή θα λάβει χώρα: Το T 1 Carrier θα φέρει μία νέα πραγματικότητα στην πολυπλεξία.
Πολυπλεξία: Μία μέθοδος καταλυτική για την οικονομία της πληροφορίας στις τηλεπικοινωνίες
Ο τρόπος να εξυπηρετούνται περισσότεροι από ένας συνδρομητές από ένα κοινό κανάλι επικοινωνίας αποτελούσε εξαρχής μία σημαντική πρόκληση για τις τηλεπικοινωνίες τόσο από οικονομική όσο και από τεχνολογική σκοπιά. Η πολυπλεξία απαντά σε αυτό το ερώτημα.
Σκεφτείτε το ως εξής : Η πολυπλεξία λειτουργεί σαν όχημα σε λωρίδα σε αυτοκινητόδρομο. Αντί κάθε άτομο να οδηγεί το δικό του αυτοκίνητο (ένα μήνυμα ανά καλώδιο), η πολυπλεξία επιτρέπει σε πολλά άτομα να μοιράζονται ένα όχημα και να ταξιδεύουν μαζί στον ίδιο δρόμο. Αυτό εξοικονομεί χώρο, χρόνο και χρήμα.
Πώς το σύστημα μετάδοσης T 1 Carrier έφερε επανάσταση στην πολυπλεξία
Αξιοποιώντας το ψηφιακό σήμα μετάδοσης το T 1 Carrier πέτυχε τη μετάδοση ψηφιοποιημένης φωνής σε bits αντί σε αναλογική μορφή στέλνοντας πολλαπλά σήματα σε ξεχωριστά χρονικά διαστήματα. Με αυτόν τον τρόπο μία τηλεφωνική γραμμή μπορούσε να εξυπηρετήσει 24 τηλεφωνικές κλήσεις ταυτόχρονα.
Φωτογραφία: Πλαίσιο διανομής - η επίδραση του T 1 Carrier φτάνει μέχρι τις μέρες μας.
Δευτέρα – Παρασκεύη
10:00-17:00
Μία Κυριακή κάθε μήνα 10:00-17:00
(τελευταία είσοδος στις 16:00)
Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε για τα νέα και τις δράσεις του Μουσείου.