Νέα

//
//
//
Το διαδικτυακό μας ταξίδι ξεκίνησε με ένα "Τηλεγράφημα από το Μουσείο"
7 Νοεμβρίου 2023

Το διαδικτυακό μας ταξίδι ξεκίνησε με ένα "Τηλεγράφημα από το Μουσείο"

Για 3η συνεχή χρονιά συνεχίζουμε το διαδικτυακό μας ταξίδι στα απομακρυσμένα σχολεία της Ελλάδας με το εικαστικό εικαστικό εργαστήρι "Τηλεγράφημα από το Μουσείο" για μαθητές Νηπιαγωγείου, Α' & Β' Δημοτικού.

Ξεκινήσαμε το ταξίδι μας τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου και συνδεθήκαμε,μέσω ψηφιακής πλατφόρμας με 9 σχολεία και 250 μαθητές από διάφορα σημεία της Ελλάδας. Ενδεικτικά, δημοτικά σχολεία από τον Άγιο Σύλλα (Ηράκλειο Κρήτης), τη Λακήθρα Κεφαλονιάς, τις Αμύκλες Σπάρτης, την Άνω Σύρο, την Καλαμάτα, τη Δεσκάτη Γρεβενών, την Πάτρα, την Καστοριά και την Αισωνία Διμηνίου Βόλου συμμετείχαν στο εργαστήρι.

Πηγή έμπνευσης του εργαστηρίου ήταν το ποδήλατο του τηλεγραφικού διανομέα που αποτελεί έκθεμα της Μόνιμης έκθεσης του Μουσείου.

Τα υλικά που χρησιμοποίησαν τα παιδιά ήταν υφάσματα, κουμπιά, καπάκια, καλαμάκια, ρολά χαρτιού κουζίνας, κορδέλες, συνδετήρες και φελλοί, ενώ συμπληρωματικά, το Μουσείο έστειλε στο κάθε σχολείο δωρεάν, ένα kit box με περισσότερα υλικά, όπως ψαλίδι, κόλλα χειροτεχνίας, μολύβι, χαρτόνι craft χοντρό και μία εκτύπωση ποδηλάτου.

Συνεχίζουμε με το επόμενο εργαστήρι στις 18 Δεκεμβρίου ! Όποιο δημοτικό σχολείο της περιφέρειας ενδιαφέρεται να συμμετάσχει επικοινωνήστε με το [email protected]

Πίσω στα Νέα
Play Video
Μετάβαση στο περιεχόμενο