Νέα

//
//
//
Θέλω να γίνω μηχανικός!
Θέλω να γίνω μηχανικός! - 2
Θέλω να γίνω μηχανικός! - 3
Θέλω να γίνω μηχανικός! - 1
Θέλω να γίνω μηχανικός! - 2
Θέλω να γίνω μηχανικός! - 3
Θέλω να γίνω μηχανικός! - 1
2 Δεκεμβρίου 2019

Θέλω να γίνω μηχανικός!

Πότε;

10 & 24 Νοεμβρίου 2019

Οι δράσεις

«Θέλω να γίνω μηχανικός» (6-8 ετών) & «Ένα ταξίδι στον κόσμο των ρομπότ» (9-12 ετών)

Τι συνέβη;

Οι μηχανές

Οι μικρότεροι φίλοι μας, άνοιξαν ένα κουτί με τουβλάκια, πλακίδια, γρανάζια, τροχαλίες, μοχλούς, άξονες και με πολλή φαντασία, μπήκαν στο ρόλο του Μηχανικού. «Κατασκεύασαν» γέφυρες, συναρμολόγησαν έλικες, και έφτιαξαν απλούς μηχανισμούς, δίνοντας κίνηση στις κατασκευές τους. Μηχανικοί με τα όλα τους! Γιατί μηχανικός δε γεννιέσαι, αλλά γίνεσαι!

Τα ρομπότ

Τα μεγαλύτερα παιδιά, έζησαν μια διαφορετική εμπειρία. Επιχειρώντας ένα «ταξίδι» στον κόσμο των ρομπότ», βρέθηκαν να κατασκευάζουν ένα πραγματικό δικό τους ρομπότ! Το συναρμολόγησαν κομμάτι-κομμάτι, το ολοκλήρωσαν και μετά του έδωσαν «ζωή»! Το προγραμμάτισαν, όπως όλα τα κανονικά ρομπότ, και με ένα tablet, κατάφεραν να «υπακούει» στις εντολές τους!

Μας επισκέφτηκαν

Δεν ήταν η πρώτη φορά, δεν είναι μόνο για παιδιά και γονείς, αλλά και για σχολικές ομάδες, γι' αυτό και είναι μια δημοφιλής δράση. Οι κρατήσεις ξεπέρασαν κάθε προσδοκία, πολύ πιο πάνω από το προκαθορισμένο αριθμό παιδιών και το μουσείο προνόησε ώστε η δράση να επαναληφθεί, το Μάρτιο ( 8 & 29)

Μας επισκέφτηκαν συνολικά 200 άτομα, για την ρομποτική, ενώ 60 γονείς και παιδιά, παρακολούθησαν και την οργανωμένη ξενάγηση, που ακολούθησε.

Οι δράσεις συνεχίζονται

Tον Δεκέμβριο το μουσείο βάζει τα γιορτινά του και σας περιμένει για να «ζήσετε, το μουσείο … στο σκοτάδι…»
Για την ηλεκτρονική σας κράτηση και λεπτομέρειες, στο site μας.

Πίσω στα Νέα
Play Video
Μετάβαση στο περιεχόμενο