Νέα

//
//
//
Το καλοκαίρι αρχίζει …. το Μουσείο, "συνεχίζει"!
Το καλοκαίρι αρχίζει - Δορυφόρος Ζωγραφιά 2
Το καλοκαίρι αρχίζει - Δορυφόρος Ζωγραφιά
Το καλοκαίρι αρχίζει - Υπεραστικά
Το καλοκαίρι αρχίζει - Δορυφόρος Ζωγραφιά 2
Το καλοκαίρι αρχίζει - Δορυφόρος Ζωγραφιά
Το καλοκαίρι αρχίζει - Υπεραστικά
5 Ιουνίου 2020

Το καλοκαίρι αρχίζει …. το Μουσείο, "συνεχίζει"!

Το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών, υποδέχεται την αρχή του καλοκαιριού και ανανεώνει τις digital, δράσεις του για αυτή την εβδομάδα με νέα προγράμματα και δράσεις, για εσάς από το σπίτι.. σαν να είσαστε στο Μουσείο!

Εικαστικές δράσεις

  • Από τη Γη ... στη Σελήνη, με το δικό σου χρωματιστό δορυφόρο! / ζωγραφική (4-6 ετών)

Άραγε πως θα ήταν ένα δορυφόρος ή ένα στρατιωτικό τηλέφωνο, ζωγραφισμένα από σένα με τα δικά σου χρώματα; Φαντάσου, πως είναι πραγματικά, κατέβασε τα σκίτσα, που ετοιμάσαμε για σένα και «γέμισέ» τα με τα χρώματα, που θέλεις. εδώ

  • Ένα ταξίδι του Δορυφόρου στην «έναστρη νύχτα» του Van Gogh / Μικτή τεχνική, κολλάζ (7-12 ετών)

Το 1889, ο διάσημος Ολλανδός ζωγράφος Vincent Van Gogh, φιλοτέχνησε την "Έναστρη Νύχτα". Ένα πίνακα, που θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα αριστουργήματα όλων των εποχών. Την εποχή του πίνακα, δεν υπήρχαν δορυφόροι. Υπάρχουν όμως σήμερα και εσύ σίγουρα το γνωρίζεις. Με τη φαντασία και τη δημιουργικότητά σου, "οργάνωσε", ένα ταξίδι του δορυφόρου, με βάση τον πίνακα και το περιεχόμενό του. Πως; Δες εδώ

  • Μένουμε σπίτι και σχεδιάζουμε καρικατούρες (9 ετών και άνω)

Το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου OTE, σε συνεργασία με τον σκιτσογράφο John Antono, σας προσφέρει μερικές ιδέες για δημιουργική απασχόληση με βάση τα σκίτσα και τα κόμικς. Δείτε κάποια παραδείγματα σχεδίασης καρικατούρας (γελοιογραφικού πορτραίτου) με βάση προσχέδια, που θα βρείτε στη σελίδα του προγράμματος, εκτυπώστε τις σελίδες με τις ασκήσεις και σχεδιάστε τις δικές σας καρικατούρες!

Δείτε όλα τα προγράμματα

Οι «επισκέψεις» στα digital σημεία της έκθεσης, συνεχίζονται

Αυτή την εβδομάδα, ζήστε την εμπειρία μιας μοναδικής περιήγησης, στο καλωδιακό πλοίο του ΟΤΕ, «Θαλής ο Μιλήσιος». «Επισκεφτείτε», το κατάστρωμα, την καμπίνα του πλοιάρχου, το σαλόνι και την τραπεζαρία, το μηχανοστάσιο, το πηδάλιο και τη γέφυρα. Εξερευνήστε κάθε σημείο του πλοίου, με την εικονική περιήγηση, χωρίς τη χρήση, ειδικής συσκευής!

Το έκθεμα της εβδομάδας

Ένα έκθεμα στην .. «πρώτη σελίδα! Σε ένα από τα πρώτα ψηφιακά μας προγράμματα, οι μικροί μας φίλοι, ζωγράφισαν με το δικό τους ξεχωριστό τρόπο, μια τηλεφωνική συσκευή, της κοινόχρηστης τηλεφωνίας. Την περίφημη, "κόκκινη Tamura". Τώρα ήρθε η ώρα να τη δείτε από κοντά, να την περιεργαστείτε και να μάθετε, σχεδόν τα πάντα για αυτήν. Και φροντίστε να έχετε μαζί σας, το "απαραίτητο κέρμα"!

Δείτε την εδώ

Ιστορίες Τηλεπικοινωνιών

Και μη ξεχνάτε το «ραντεβού» της Πέμπτης με πολλές ιστορίες τηλεπικοινωνιών. Αυτή τη φορά θα «ανακαλύψετε» πως αντιμετωπιζόταν η «καραντίνα», σε άλλες εποχές και πόσο μοιάζει με τη σημερινή κατάσταση. Γιατί, «υπάρχει μια τεχνολογία που βοηθά τη ζωή να συνεχίσει: το τηλέφωνο»! Μείνετε συντονισμένοι…

Το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών θα προτείνει κάθε εβδομάδα, νέες δράσεις για μικρούς, μεγάλους και οικογένειες. Στείλτε μας τα σχόλια σας, «επικοινωνείτε»!

* Μείνετε συντονισμένοι και στο Instagram, στο #otegroupmuseum, για περισσότερες «ιστορίες επικοινωνίας»!

Πίσω στα Νέα
Play Video
Μετάβαση στο περιεχόμενο