Νέα

//
//
//
DJing στα Decks του Μουσείου!
22 Φεβρουαρίου 2022

DJing στα Decks του Μουσείου!

Την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου, έφηβοι ηλικίας 11-16 ετών ήρθαν στο Μουσείο και γνώρισαν από κοντά την τέχνη το Djing (DJ Culture) με τον αγαπημένο DJ Κωστή Νικηφοράκη Black Athina στα decks.

Ταξίδεψαν στη μακρινή Τζαμάικα της Καραιβικής από όπου ξεκίνησαν τα rave parties και το DJaing για να μεταφερθούν  στη Μεγάλη Βρετανία και τη Νέα Υόρκη όπου γεννήθηκε το hip hop και η rap μουσική. Έμαθαν για την προέλευση του όρου Disk Jokey που χρησιμοποίησε πρώτος ο ραδιοσχολιαστής Walter Winchell  το 1935,για να περιγράψει τους  ραδιοφωνικούς παραγωγούς που παρουσίαζαν μουσική στον αέρα.

Γνώρισαν τον πρώτο DJ στην ιστορία, τον 16 χρονο Ray Newby, ο οποίος το  1906 έπαιξε μουσική από έναν πομπό  στο κολλέγιο όπου φοιτούσε.

Στο αμφιθέατριο του Μουσείου,  προβλήθηκαν  αποσπάσματα από τα διάσημα soundsystems parties δεκαετίας '50 & '60 στους δρόμους της Jamaica, στιγμιότυπα από τα block parties στις γειτονιές της Νέας Υόρκης τη δεκαετία  '70 με τους πιο διάσημους Djs του κόσμου.

Στη συνέχεια με την καθοδήγηση του DJ, σε ένα ειδικό DJSET που στήθηκε στην αίθουσα της μόνιμης έκθεσης του Μουσείου, τα παιδιά εξασκήθηκαν στα πρώτα βήματα του djing και στο τέλος μίξαραν με την τεχνική transition fade in fade out, τα δύο αγαπημένα τους tracks

Η δράση  " Γίνε DJ στο Μουσείο"  θα επαναληφθεί στο Μουσείο στις 20 Μαρτίου στις 10.30 - 12.00  & 12.30-14.00 και  απευθύνεται σε εφήβους 11-16 χρονών. 

* Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν.

Πίσω στα Νέα
Play Video
Μετάβαση στο περιεχόμενο