Νέα

//
//
//
Το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών στον «αέρα» της DOCUMENTA 14
25 Μαΐου 2017

Το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών στον «αέρα» της DOCUMENTA 14

Πότε;

Στην Αθήνα από 8 Απριλίου μέχρι τις 16 Ιουλίου.

Στο Κάσσελ της Γερμανίας, από 10 Ιουνίου μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Συμβαίνει τώρα

Η Documenta, η κορυφαία έκθεση σύγχρονης Τέχνης που διοργανώνεται κάθε 5 χρόνια στο Κάσσελ της Γερμανίας, φέτος, ξεπερνά τα γεωγραφικά της όρια και πραγματοποιείται στη χώρα μας.

Μετά τα εγκαίνια, στις 8 Απριλίου, η πόλη της Αθήνας μεταμορφώθηκε σε μία τεράστια έκθεση σύγχρονης τέχνης, στην οποία περισσότεροι από 160 καλλιτέχνες από όλον τον κόσμο παρουσιάζουν τα έργα τους.

Μία τεράστια υπαίθρια γκαλερί και όχι μόνο

Ολόκληρη η πόλη υποδέχθηκε τα αριστουργήματα της σύγχρονης Τέχνης. Όμως οι παρουσιάσεις της Documenta, δεν περιορίζονται μόνο την έκθεση διαφόρων έργων, αλλά και σε άλλες μορφές καλλιτεχνικής έκφρασης, όπως αυτή μεταδίδεται μέσα από τα ερτζιανά και το ραδιόφωνο, με τη Documenta radio.

Ηχητικά Έργα Σύγχρονης Τέχνης, διαλέξεις/συνεντεύξεις και προβολή αρχειακού ηχητικού υλικού, εκπέμπονται από τους διαδικτυακούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, σε ολόκληρο τον κόσμο.

Το Μουσείο στην Dοcumenta

Είμαστε στην καρδιά της Documenta radio, με δικά μας ηχητικά ντοκουμέντα. Το δικό μας έργο, έδωσε τη δυνατότητα στους ακροατές να ακούσουν ήχους από τα διάφορα εκθέματα της συλλογής του Μουσείου, καθώς και προφορικές μαρτυρίες των ανθρώπων του Ομίλου ΟΤΕ. Ο ιδρυτής και πρώτος μαέστρος, της μεγάλης χορωδίας του ΟΤΕ, Αλέξανδρος Παπαγιαννόπουλος, αφηγείται με γλαφυρό τρόπο, μεγάλες στιγμές από εμφανίσεις της χορωδίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ ακούστηκαν και εκτενή αποσπάσματα από βινύλιο της εποχής.

Χρήσιμοι σύνδεσμοι

www.documenta14.de

Πίσω στα Νέα
Play Video
Μετάβαση στο περιεχόμενο