Νέα

//
//
//
Το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του ΟΤΕ στη Νέα Ψηφιακή Εποχή
3 Οκτωβρίου 2016

Το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του ΟΤΕ στη Νέα Ψηφιακή Εποχή

Με μια εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στις 4 Οκτωβρίου 2016, το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών, παρουσίασε το μεγάλο έργο της τεκμηρίωσης και ψηφιοποίησης των συλλογών του, το νέο site του Μουσείου www.otegroupmuseum.gr,και τις εκπαιδευτικές δράσεις του για το 2016-17. Παράλληλα άνοιξε τις πύλες της για το κοινό η Εικαστική έκθεση «Διαδρομές», με 60 συνολικά έργα, δημιουργίες μαθητών, από 49 σχολεία. Περίπου 100 προσκαλεσμένοι, δημοσιογράφοι, εκπρόσωποι Πολιτιστικών Φορέων και επιστημονικοί συνεργάτες του Μουσείου, παρακολούθησαν, μέσα από ομιλίες και οπτικοακουστικό υλικό, τα σημαντικότερα σημεία της πορείας του έργου της ψηφιοποίησης, που περιλαμβάνει 23.000 αντικείμενα και αρχειακό υλικό.

3.200 συσκευές, αντικείμενα και όργανα, 13.500 τηλεφωτογραφίες, 3.700 τηλεγραφήματα, 300 τεκμήρια αρχειακού υλικού, 100 ώρες οπτικοακουστικό υλικό και 2.300 τηλεκάρτες, συνθέτουν το πάζλ, του μεγάλου αυτού έργου, που ουσιαστικά δεν τελειώνει ποτέ!

Επίσης στο πλαίσιο του έργου, το Μουσείο εξοπλίστηκε με την εφαρμογή eMuseumPlus, που οργανώνει τις συλλογές ψηφιακά και τις καθιστά προσβάσιμες διαδικτυακά μέσα από το νέο site του Μουσείου www.otegroupmuseum.gr.

Το νέο site, πλούσιο σε περιεχόμενο, που εμπλουτίζεται συνεχώς, προσφέρει τη δυνατότητα στον επισκέπτη όχι μόνο να ενημερωθεί για τις νέες μουσειοπαιδαγωγικές δράσεις και προγράμματα για τη νέα περίοδο, αλλά και να μάθει πληροφορίες για τις συλλογές και τα νέα του μουσείου. Σύντομα, το www.otegroupmuseum.gr θα εμπλουτιστεί με σύγχρονες ψηφιακές εφαρμογές για την παρουσίαση των εκθεμάτων, όπως η τεχνολογία virtual reality, και με videos από τις δράσεις του Μουσείου.

Με «αυτά και με άλλα», το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών, οργανώνει συστηματικά τη μετάβασή στη νέα ψηφιακή εποχή, αποτελώντας ένα βραχίονα με τον οποίο ο Όμιλος ΟΤΕ, πραγματοποιεί την μετεξέλιξη της λειτουργίας του, μέσα στο σύγχρονο περιβάλλον του Digitisation.

Η Εικαστική Έκθεση «Διαδρομές», ξεκίνησε στις 5 Οκτωβρίου και ολοκληρώνεται 31 Δεκεμβρίου 2016.

Πίσω στα Νέα
Play Video
Μετάβαση στο περιεχόμενο