Δραστηριότητες

//
//
//
Από τα πρώτα χριστουγεννιάτικα τηλεγραφήματα μέχρι τον κόκκινο κερματοδέκτη
2 Δεκεμβρίου 2018

Από τα πρώτα χριστουγεννιάτικα τηλεγραφήματα μέχρι τον κόκκινο κερματοδέκτη

Πότε

17-23 Δεκεμβρίου 2018

Πού

Μαλλιαροπούλειο Θέατρο, Τρίπολη

Τι έγινε

Λίγο πριν τα Χριστούγεννα, στο πλαίσιο της περιοδεύουσας έκθεσης με τίτλο «Από τα πρώτα χριστουγεννιάτικα τηλεγραφήματα μέχρι τον κόκκινο κερματοδέκτη», το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ παρουσίασε αντιπροσωπευτικά δείγματα των συλλογών του καθώς και ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά.

Η Έκθεση

Τηλεφωνικές συσκευές και μια μικρή συλλογή τηλεγραφημάτων αποτέλεσαν το κεντρικό θέμα της έκθεσης που στήθηκε στο φουαγιέ του Μαλλιαροπούλειου θεάτρου. Οι συσκευές παρουσίαζαν την εξέλιξη της τηλεφωνίας από την εποχή της μανιβέλας (τέλη 1800), όπου η τηλεφωνική συνδιάλεξη γινόταν μέσω τηλεφωνήτριας, μέχρι το κόκκινο τηλέφωνο (δεκαετία 1980), που το έβρισκε κανείς σε δημόσιους χώρους και λειτουργούσε με δραχμές αλλά και τη συσκευή με το αριθμητικό πληκτρολόγιο, τελευταίο εκπρόσωπο τηλεφωνικής κλήσης, πριν την οθόνη αφής. Τα τηλεγραφήματα με πρωτότυπες χριστουγεννιάτικες ευχές και με τον εικαστικό τους χαρακτήρα, έδωσαν το κλίμα των γιορτών μιας άλλης εποχής.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα

Ένα κυνήγι θησαυρού έκανε τη διαδρομή των μικρών επισκεπτών (γονιών με παιδιά ή δασκάλων με μαθητές) ευχάριστη ενδιαφέρουσα και παιγνιώδη! Τα παιδιά, μετά από μια σύντομη ξενάγηση, έπαιρναν ένα πίνακα και προσπαθούσαν να συνδυάσουν συσκευές, προέλευση και έτος κατασκευής. Με αυτό τον τρόπο ανακάλυπταν ξανά τα εκθέματα μαθαίνοντας την ιστορία τους!

Μας επισκέφτηκαν

500 περίπου άτομα επισκέφτηκαν την έκθεση & 150 γονείς και παιδιά πήραν μέρος στην εκπαιδευτική δράση. Παράλληλα, μεγάλη δημοσιότητα δόθηκε στον τοπικό Τύπο και τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα, με επιτόπια ρεπορτάζ στο χώρο της έκθεσης του Μουσείου.

Info

Η συμμετοχή του Μουσείου εξασφαλίστηκε με τη συνδρομή του Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων ΟΤΕ Τριπόλεως και εντάχθηκε στις εορταστικές εκδηλώσεις του δήμου Τρίπολης και του προγράμματος Eu. In my region, στα πλαίσια των Πολιτιστικών εκδηλώσεων TREEpoli της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Πίσω στις Δραστηριότητες
Play Video
Μετάβαση στο περιεχόμενο