Νέα

//
//
//
"Από το πρώτο χριστουγεννιάτικο τηλεγράφημα μέχρι τον κόκκινο κερματοδέκτη”
7 Δεκεμβρίου 2018

"Από το πρώτο χριστουγεννιάτικο τηλεγράφημα μέχρι τον κόκκινο κερματοδέκτη”

Περιοδεύουσα έκθεση Μουσείου Τηλεπικοινωνιών

Λίγο πριν τα Χριστούγεννα και για μια ολόκληρη εβδομάδα, το Μουσείο «βάζει τα γιορτινά του» και πάει να συναντήσει παλιούς και νέους φίλους στην όμορφη Τρίπολη και συγκεκριμένα στο Μαλλιαροπούλειο Δημοτικό Θέατρο, ένα από τα πιο εμβληματικά κτίρια, που έχει σημαδέψει την πολιτιστική ζωή της πόλης .

Στο πλαίσιο περιοδεύουσας έκθεσης με τίτλο “Από το πρώτο χριστουγεννιάτικο τηλεγράφημα μέχρι τον κόκκινο κερματοδέκτη”, δύο αντιπροσωπευτικές συλλογές του μουσείου (τηλεφωνικές συσκευές και τηλεγραφήματα), συστήνονται στο κοινό της Τριπόλεως, δίνοντας μια γεύση των συλλογών και εκθεμάτων του Μουσείου Τηλεπικοινωνιών, υπογραμμίζοντας εμμέσως την ανάγκη επικοινωνίας των ανθρώπων, ειδικότερα την περίοδο των εορτών.

Οι τηλεφωνικές συσκευές καλύπτουν περασμένες δεκαετίες από την εποχή της μανιβέλας (τέλη 1800) έως το κόκκινο τηλέφωνο (δεκαετία 1980), και ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να μάθει πληροφορίες για αυτές αλλά και να τις αγγίξει. Από τη άλλη, οι συλλογές τηλεγραφημάτων με τον εικαστικό τους χαρακτήρα αναμένονται να γίνουν αντικείμενο θαυμασμού από τους επισκέπτες, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να «κρυφοκοιτάξουν» ιδιωτικές στιγμές των αποστολέων, αναπολώντας μια άλλη εποχή!

Όμως οι εκπλήξεις δεν σταματούν εδώ, αφού ένα «Κυνήγι Θησαυρού, με τίτλο: «ας δούμε την έκθεση ανακαλύπτοντας!», θα κάνει τη διαδρομή των επισκεπτών (γονιών με παιδιά ή δασκάλων με σχολικές τάξεις) ευχάριστη, ενδιαφέρουσα και παιγνιώδη!

Φεύγοντας οι φίλοι του Μουσείου θα παίρνουν το «δικό τους δώρο», ένα vintage Χριστουγεννιάτικο τηλεγράφημα… για να στείλουν τις δικές τους ευχές ( Post Card ανατύπωση από πρωτότυπο τηλεγράφημα).

Αν λοιπόν ο δρόμος σας βγάλει στην Τρίπολη αυτές τις μέρες, ελάτε να αποχαιρετίσουμε μαζί το 2018!

Info

Ημερομηνία και τόπος διεξαγωγής έκθεσης: 17-22 Δεκεμβρίου, στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο (Φουαγιέ).

Χώρος Διεξαγωγής

Μαλλιαροπούλειο Θέατρο Πλατεία Πετρινού

Τρίπολη, Αρκαδίας 22100 Ελλάδα

*Το Μαλλιαροπούλειο Δημοτικό Θέατρο δωρίστηκε στην Τρίπολη από τον Ιωάννη Μαλλιαρόπουλο (1847-1919), ένα φιλότεχνο και οραματιστή γιατρό. Το θέατρο θεμελιώθηκε το 1905 και εγκαινιάστηκε με πανηγυρική τελετή το 1910. Από τη σκηνή του πέρασαν η Κοτοπούλη, η Παξινού, ο Μινωτής, ο Γιώργος Παπάς, η αφρόκρεμα της θεατρικής τέχνης. Επίσης φιλοξένησε σπουδαίες μουσικές βραδιές. Σήμερα το Μαλλιαροπούλειο Θέατρο φιλοξενεί κατά καιρούς διάφορες θεατρικές και μουσικές εκδηλώσεις.

Πίσω στα Νέα
Play Video
Μετάβαση στο περιεχόμενο