Νέα

//
//
//
Η Fitce στο Μουσείο μας
1 Οκτωβρίου 2023

Η Fitce στο Μουσείο μας

Με μεγάλη χαρά υποδεχτήκαμε στο Μουσείο, την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου, το ελληνικό τμήμα της FITCE (Federation of Telecommunications Engineers of the European Community -Ομοσπονδία Τηλεπικοινωνιακών Μηχανικών της Ευρωπαικής Ενωσης).

Η Fitce λειτουργεί από το 1982 και δραστηριοποιείται στο χώρο των Τηλεπικοινωνιών και της Πληροφορικής. Με την ευκαιρία της πραγματοποίησης του 62ου Ετήσιου Πανευρωπαϊκού Συνεδρίου στην Αθήνα (28 & 29 Σεπτεμβρίου) με τίτλο «Services and Infrastructures towards a smart society», σύνεδροι από διάφορες ευρωπαικές χώρες, όπως από την Αγγλία, το Βέλγιο και τη Γερμανία, συνοδευόμενοι από τον πρόεδρο της Fitce, κ. Κωσταντίνο Σιδηρόπουλο και τον Γενικό Γραμματέα κ. Παναγιώτη Έξαρχο, επισκέφθηκαν το Μουσείο και ξεναγήθηκαν στους εκθεσιακούς χώρους του 1ου & 2ου ορόφου.

Ιδιαίτερη αίσθηση τούς προκάλεσε η αίθουσα με τις τηλεπικοινωνιακές εφευρέσεις της αρχαίας Ελλάδας, καθώς και ο ανακαινισμένος εκθεσιακός χώρος του 2ου ορόφου, όπου είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις νέες θεματικές ενότητες του Μουσείου, όπως το παγκόσμιο τηλεγραφικό και τηλεφωνικό δίκτυο του 19ου & 20ου αιώνα, τη χειροκίνητη και αυτόματη τηλεφωνία, τα αναλογικά και ψηφιακά τηλεφωνικά κέντρα, το πρώτο τηλεοπτικό στούντιο, την ιστορία του Ιnternet και το Gaming!

Πίσω στα Νέα
Play Video
Μετάβαση στο περιεχόμενο