Νέα

//
//
//
Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 5 Ιουνίου 2019
Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος
5 Ιουνίου 2019

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 5 Ιουνίου 2019

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου και αποτελεί την κύρια εκδήλωση του ΟΗΕ από το 1972 για την ενημέρωση της παγκόσμιας κοινότητας, όσον αφορά στα περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα.

Με βασικό θέμα για φέτος, την ατμοσφαιρική ρύπανση και την καταπολέμησή της, ο ΟΗΕ απευθύνει έκκληση για τρόπους αντιμετώπισης της, καθώς αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες περιβαλλοντικές προκλήσεις της εποχής μας.

Με μικρές ή μεγάλες αλλαγές στην καθημερινότητά μας, μπορούμε να συμβάλλουμε στη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, που οι ίδιοι παράγουμε και να σταματήσουμε ταυτόχρονα και τη συμβολή της στην παγκόσμια υπερθέρμανση, μειώνοντας έτσι και τις επιπτώσεις στην υγεία μας.

Η δική μας συμβολή στον εορτασμό της σημερινής μέρας, έρχεται με μία «Τηλεφωτογραφία», από το μεγάλο αρχείο, της Συλλογής μας και η οποία απεικονίζει συλλογική δράση γυναικών στη Θεσσαλονίκη, το 1982, για την προστασία του Περιβάλλοντος, καθαρίζοντας τον χώρο, μπροστά από το Λευκό Πύργο!

Πίσω στα Νέα
Play Video
Μετάβαση στο περιεχόμενο