Νέα

//
//
//
Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής 2022
21 Ιουνίου 2022

Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής 2022

Η Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής  αποτελεί ένα σπουδαίο γεγονός και γιορτάζεται  σήμερα  21 Ιουνίου, σε 22 χώρες της Ευρώπης.

Η γιορτή της μουσικής, από το 1985, εξαπλώθηκε έξω από τα γαλλικά σύνορα και η Αθήνα, 1η Πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης, με πρωτοβουλία της Μελίνας Μερκούρη, ήταν η πρώτη πόλη στην οποία η γιορτή πραγματοποιήθηκε εκτός Γαλλίας.

Την ημέρα αυτή χιλιάδες ερασιτέχνες, ανερχόμενοι και καταξιωμένοι καλλιτέχνες παρουσιάζουν ζωντανά την μουσική τους σε χιλιάδες πολίτες και η γιορτή της μουσικής αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για το κοινό να ανακαλύψει, να γνωρίσει και να απολαύσει live & digital διαφορετικά είδη  μουσικής.

Δες το Μουσείο  σε μουσική ατμόσφαιρα :

- κάνε κλικ εδώ και γνώρισε, αν δεν την ξέρεις ήδη,  τη Μικτή Χορωδία ΟΤΕ που ταξιδεύει στο χώρο της Μουσικής πάνω από 50 χρόνια με πολλές διακρίσεις και βραβεία τόσο στην Ελλάδα όσο και το εξωτερικό

- απόλαυσε ">εδώ το πρωτότυπο  DJ set Infinite Connections από τη Μόνιμη Εκθεση του Μουσείου. Στα  decks ο γνωστός DJ Kωστής Νικηφοράκης παιζει

μουσική νέων καλλιτεχνών της Σύγχρονης Ελληνικής σκηνής (hip Hop, Electronica κλπ). 

Σε αυτό το πρωτότυπο digital  μουσικό storytelling με ήχο και εικόνα, δες οπτικοακουστικό υλικό από το αρχείο του Μουσείου με σύγχρονες τακτικές και σκηνοθετικά εφέ.

#Stay tunned

Πίσω στα Νέα
Play Video
Μετάβαση στο περιεχόμενο