Νέα

//
//
//
To Διαπολιτιστικό κέντρο ΠΥΞΙΔΑ του Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες στο Μουσείο
12 Ιουλίου 2022

To Διαπολιτιστικό κέντρο ΠΥΞΙΔΑ του Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες στο Μουσείο

Το Διαπολιτισμικό Κέντρο ΠΥΞΙΔΑ του Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες στο πλαίσιο του summer camp που διοργανώνει κάθε χρόνο για παιδιά και εφήβους από προσφυγικές οικογένειες, επισκέφθηκε το Μουσείο για μία ξεχωριστή περιήγηση στην αγγλική γλώσσα στους χώρους της Μόνιμης Έκθεσης.

23 Αφγανοί έφηβοι  με τη συνοδεία διεπιστημονικής ομάδας επαγγελματιών, γνώρισαν από κοντά τα δίκτυα επικοινωνίας των Αρχαίων Ελλήνων, όπως τις Φρυκτωρίες (12ος αιωνας π.Χ) και τον Υδραυλικό Τηλέγραφο (4ος π.χ), ενώ  μέσα από τις νέες τεχνολογίες AR, είδαν και άκουσαν τον Μορς να τους συστήνεται και να τους μιλάει για την εφεύρεσή του, τον Ηλεκτρικό Τηλέγραφο. Σπάνιες τηλεφωνικές συσκευές με μανιβέλατηλεγραφήματα, ένα ποδήλατο τηλεγραφικού διανομέα, ένας τηλεφωνικός θάλαμος Bauhaus είναι μερικά από τα εκθέματα στα οποία ξεναγήθηκαν.

Η επισκεψη της Πυξίδας στο Μουσείο είναι μέρος ενός συνολικού προγράμματος ένταξης των προσφύγων και των ευάλωτων  μεταναστών στην Ελληνική κοινωνία, το οποίο πραγματοποιείται από το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες. 

Το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών, ένα Μουσείο με εξωστρέφειαανοιχτό σε όλους, φορέας κοινωνικών αλλαγών και βιώσιμης ανάπτυξης που δεν γνωρίζει σύνορα, στοχεύει μέσα από τα προγράμματα και τις  δράσεις του, να ευαισθητοποιήσει το κοινό για θέματα που απασχολούν την σημερινή κοινωνία.

Πίσω στα Νέα
Play Video
Μετάβαση στο περιεχόμενο