Νέα

//
//
//
Το Μουσείο για πρώτη φορά ταξιδεύει στα απομακρυσμένα σχολεία της Ελλάδας
Το μουσείο στη βαλίτσα μας
Μουσικά όργανα από ανακυκλώσιμα υλικά
Το μουσείο στη βαλίτσα μας
Μουσικά όργανα από ανακυκλώσιμα υλικά
22 Οκτωβρίου 2021

Το Μουσείο για πρώτη φορά ταξιδεύει στα απομακρυσμένα σχολεία της Ελλάδας

Φέτος, για πρώτη φορά, το Μουσείο ταξιδεύει στα απομακρυσμένα σχολεία της Ελλάδας και πραγματοποιεί διαδικτυακά εικαστικά εργαστήρια, μεταφέροντας την ατμόσφαιρα των εκθεμάτων και των Συλλογών του σε όλη τη χώρα. Οι αποστάσεις εξάλλου εκμηδενίζονται όταν συνομιλεί κανείς μέσω της τέχνης και της τεχνολογίας.

Μαθητές Νηπιαγωγείου και Δημοτικού (Α'-ΣΤ'), θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε δύο διαφορετικά εργαστήρια με τίτλο “Το Μουσείο στη βαλίτσα μας” ( Δ'-ΣΤ 'Δημοτικού) & “Μουσικά όργανα από ανακυκλώσιμα υλικά” (Nήπιο, Α’ & Β Δημοτικού) αντίστοιχα, τα οποία πραγματεύονται επίκαιρα θέματα όπως η ανακύκλωση και η προστασία του περιβάλλοντος. Με έμπνευση το έργο ¨οι βαλίτσες" του εικαστικού Αλέξη Ακριθάκη, οι μαθητές με την καθοδήγηση εικαστικών και μουσειοπαιδαγωγού, θα φτιάξουν τη δική τους εικαστική «βαλίτσα» με ανακυκλώσιμα υλικά από τηλέφωνα, ήχους και ιστορίες, ενώ οι πιο μικροί μαθητές θα δημιουργήσουν αυτοσχέδια μουσικά όργανα όπως τυμπανάκια, μαράκες, κουδουνάκια και θα φτιάξουν με αυτά ήχους συσκευών τηλεπικοινωνίας. Πατήστε εδώ για να μάθετε περισσότερα.

Στο κάθε πρόγραμμα συμμετέχουν διαδικτυακά 10 τάξεις δυσπρόσιτων σχολείων της χώρας (250 μαθητές), στα οποία το μουσείο αποστέλει κάθε φορά ένα Κit box με όλα τα απαραίτητα υλικά για τη διεξαγωγή του εργαστηρίου.Συνολικά θα πραγματοποιηθούν 8 προγράμματα τη φετινή σχολική χρονιά.

H συμμετοχή στα προγράμματα και η αποστολή των υλικών σε κάθε σχολείο είναι δωρεάν.

Πίσω στα Νέα
Play Video
Μετάβαση στο περιεχόμενο