Νέα

//
//
//
Το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας "Η Ελπίδα" στο Μουσείο μας
5 Απριλίου 2024

Το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας "Η Ελπίδα" στο Μουσείο μας

Με μεγάλη χαρά υποδεχτήκαμε στο Μουσείο την ομάδα με ειδικές ανάγκες από το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας "Η Ελπίδα". Τριανταπέντε ενήλικοι με τους συνοδούς τους, ξεναγήθηκαν στους δύο ορόφους και βίωσαν διαδραστικά τα εκθέματα/ εφευρέσεις των Συλλογών, ταξιδεύοντας από τις Φρυκτωρίες και την Πυρσεία της αρχαιότητας μέχρι το Gaming της σύγχρονης εποχής!

Στείλαμε μαζί μηνύματα με τον Υδραυλικό τηλέγραφο, ακούσαμε και είδαμε στο tablet με επαυξημένη πραγματικότητα τον Μορς να μας συστήνεται και μας μιλάει για την εφεύρεσή του, τον ηλεκτρικό τηλέγραφο, μεταφερθήκαμε στην εποχή του παγκόσμιου καπιταλισμού στη Νέα Υόρκη του 19ου αιώνα, για να δούμε τα εκατοντάδες καλώδια που υπήρχαν πάνω από τα ψηλά κτίρια και έκρυβαν τον ήλιο, κάναμε μαζί μια τηλεφωνική κλήση από τα αναλογικά τηλεφωνικά κέντρα, και είδαμε από κοντά πως λειτουργούσε ένα από τα πρώτα στούντιο τηλεόρασης δεκαετίας ΄60 που φιλοξενείται στον 2ο όροφο.

Το Μουσείο είναι πάντα "ανοιχτό" στην κοινωνία. Με προγράμματα και δράσεις που απευθύνονται σε όλους, ανεξαρτήτως εθνικότητας, ηλικίας και φύλου, βρίσκεται κοντά στα θέματα που απασχολούν την σημερινή κοινωνία (κοινωνικές ανισότητες, ψηφιακή συμπερίληψη, διαπολιτισμικότητα κ.ά) διατηρώντας μία δυναμική σχέση με αυτή.


Πίσω στα Νέα
Play Video
Μετάβαση στο περιεχόμενο