Νέα

//
//
//
Virtual & Augmented Reality Museum Labs
1 Φεβρουαρίου 2018

Virtual & Augmented Reality Museum Labs

Πότε;

5 & 26 Νοεμβρίου 2017 - 14 & 28 Ιανουαρίου 2018

Τι συνέβη;

Ένα άκρως τεχνολογικό πρόγραμμα, βασισμένο σε εφαρμογές εικονικής ( virtual ) και επαυξημένης ( augmented ) πραγματικότητας, υλοποίησε για πρώτη φορά, το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών του δράσεων.

Σκοπός του προγράμματος είναι, να απελευθερωθεί το δημιουργικό δυναμικό μιας νέας γενιάς, μέσα από την πρακτική εμπειρία, τη χρήση και εξοικείωση σε νέες τεχνολογίες . Το πρόγραμμα λόγω μεγάλης προσέλευσης , «έτρεξε» το μήνα Νοέμβριο του 2017 αλλά και τον Ιανουάριο του 2018.

Ένας κόσμος φανταστικός, αλλά και.. πραγματικός!

Μία σπάνια τηλεφωνική συσκευή, του 1898, ένα χειριστήριο τηλεγραφίας του 1850 και ο γνωστός κόκκινος κερματοδέκτης του 1980, όλα εκθέματα του Μουσείου, περίμεναν τα παιδιά, που με ένα tablet στα χέρια, μπόρεσαν να δουν όλες τις πληροφορίες για αυτά, «μεταφέροντάς» τες στο σημερινό ψηφιακό κόσμο (AR Discovery).

Το Move in VR , τους «έστειλε σε αποστολή», στην αχανή έρημο, για να βρουν μια «χαμένη» στρατιωτική τηλεφωνική συσκευή, ένα ακόμη από τα εκθέματα του Μουσείου, ενώ μετά, με το Mixed Realities Media, επισκέφτηκαν το Κέντρο Δορυφορικών Επικοινωνιών ΟΤΕ στις Θερμοπύλες, και φωτογραφήθηκαν με φόντο τα δορυφορικά κάτοπτρα.

Ακόμη τα παιδιά, φορώντας τις VR μάσκες τους, έγιναν επιβάτες ενός διαστημόπλοιου και πέταξαν με την αποστολή της NASA στον πλανήτη Δία, είδαν τον Ήλιο και εξερεύνησαν ένα διαστημικό σταθμό (VR Exploration).

Τέλος με τη βοήθεια της τεχνολογίας, VR Teleport, «κολύμπησαν» με δελφίνια στο βυθό και «πέταξαν» πάνω από ένα ηφαίστειο.

Μας επισκέφτηκαν

Μεγάλος αριθμών γονιών και παιδιών, συνολικά 413 άτομα, πήραν μέρος στα Virtual & Augmented Reality Museum Labs!

Πίσω στα Νέα
Play Video
Μετάβαση στο περιεχόμενο