Νέα

//
//
//
Virtual & Augmented Reality Museum Labs
28 Νοεμβρίου 2017

Virtual & Augmented Reality Museum Labs

Πότε;

5 & 26 Νοεμβρίου 2017

Τι συνέβη;

Νέες λέξεις και εμπειρίες, βίωσαν οι μικροί επισκέπτες του Μουσείου Τηλεπικοινωνιών, συμμετέχοντας στην εκπαιδευτική δράση του Νοεμβρίου. Εφαρμογές εικονικής (virtual) και επαυξημένης (augmented) πραγματικότητας, καθώς και ο εξειδικευμένος εξοπλισμός, αποτέλεσαν το «όχημα» για να μεταφερθούν οι μικροί μας φίλοι σε ένα φανταστικό δικό τους κόσμο!

Αλήθεια ή ψέματα - Πραγματικότητα ή ψευδαίσθηση;

Τα παιδιά με VR μάσκες «ταξίδεψαν» μέχρι τον πλανήτη Δία, και επισκέφτηκαν τον διαστημικό σταθμό, που βρίσκεται σε τροχιά. Ταυτόχρονα κάποια άλλα παιδιά κολυμπούσαν στα καταγάλανα νερά παρέα με δελφίνια. Εκτός από παιχνίδι και διασκέδαση ένας ολόκληρος ψηφιακός κόσμος, ανοίχτηκε μπροστά τους μέσω των εφαρμογών επαυξημένης πραγματικότητας, όπου με τα tablets στα χέρια, ανακάλυψαν ενδιαφέρουσες και χρήσιμες πληροφορίες, για επιλεγμένα εκθέματα του Μουσείου.

Τέλος μέσω ενός photobooth, που στήθηκε ειδικά για το πρόγραμμα αυτό, τα παιδιά φωτογραφήθηκαν με φόντο τις τεράστιες κεραίες στο Κέντρο Δορυφορικών Επικοινωνιών στις Θερμοπύλες.

Μας επισκέφτηκαν

Μεγάλος αριθμών γονιών και παιδιών, συνολικά 188 άτομα, πήραν μέρος στις εκπαιδευτικές δράσεις του Μουσείου, κατά τη διάρκεια των προγραμμάτων του Νοεμβρίου.

Πίσω στα Νέα
Play Video
Μετάβαση στο περιεχόμενο