Νέα

//
//
//
Χριστουγεννιάτικες Μουσειοπαιδαγωγικές Δράσεις Δεκεμβρίου
15 Δεκεμβρίου 2016

Χριστουγεννιάτικες Μουσειοπαιδαγωγικές Δράσεις Δεκεμβρίου

Παράλληλες δράσεις: Μυστηριώδες δέμα φτάνει στο ΜΤ, λίγο πριν τα Χριστούγεννα & Χριστουγεννιάτικες πινελιές σε τηλεγραφικό καμβά.

Πότε;

10-11 Δεκεμβρίου 2016

Τι συνέβη;

Το μυστηριώδες δέμα

Παιδιά και γονείς μπαίνοντας στην αίθουσα της Αρχαίας Ελλάδας, τους περίμενε μια έκπληξη! Σχεδόν αμέσως κατέφτασε ένα μυστηριώδες δέμα. Τι είχε μέσα;

Μέσα από μια μεγάλη οθόνη τηλεόρασης, η μικρή Φοίβη άρχισε να διαβάζει ένα γράμμα, που βρήκε τυχαία ανάμεσα στα παλιά πράγματα του παππού της. Ένα γράμμα για το πώς επικοινωνούσαν παλιά οι άνθρωποι, που όμως του έλλειπαν 6 λέξεις κλειδιά, που αν βρισκόντουσαν, τότε το γράμμα θα «έβγαζε» νόημα και θα «αποκάλυπτε» το περιεχόμενο του δέματος!

Πώς να βρεις τις λέξεις;

Εδώ άρχισε το παιχνίδι του «κρυμμένου θησαυρού» με τα απαραίτητα εργαλεία για να βρεθούν οι λέξεις. Τα παιδιά χωρίστηκαν σε έξι ομάδες, όσες ακριβώς και οι λέξεις, που έλλειπαν, πήραν ένα μικρό βαλιτσάκι και πήγαν σε προκαθορισμένα σημεία μέσα στο Μουσείο και με την καθοδήγηση των μουσειοπαιδαγωγών και των στελεχών του μουσείου, άρχισαν να βρίσκουν τις λέξεις .Όταν τις βρήκαν, ξαναείδαν τη Φοίβη, να διαβάζει κανονικά το γράμμα αυτή τη φορά, ταυτολογώντας τις λέξεις που βρήκαν. Ανακαλύπτοντας ότι μέσα στο δέμα υπήρχε ένας κερματοδέκτης, το γνωστό κόκκινο τηλέφωνο του περιπτέρου, της δεκαετίας του ΄ 80. Η «αποστολή» τους είχε τελειώσει. Το μυστηριώδες δέμα, έκανε το χριστουγεννιάτικο θαύμα του!

Ένα τηλεγράφημα με ευχές

Γονείς και παιδιά, δημιούργησαν εικαστικά τηλεγραφήματα με χριστουγεννιάτικες ευχές, εμπνευσμένες από τα χαρακτηριστικά έργα, γνωστών ζωγράφων, όπως του Δημήτρη Γαλάνη και Joan Miro.Βασικά υλικά ήταν ένας τηλεγραφικός καμβάς, ρυζόχαρτο, χρώμματα και φυσικά… πολύ φαντασία!

Μας επισκέφτηκαν…

Περίπου 350 γονείς και παιδιά πήραν μέρος στις δύο εκπαιδευτικές δράσεις, κατά τη διάρκεια του διημέρου.

Πίσω στα Νέα
Play Video
Μετάβαση στο περιεχόμενο