Νέα

//
//
//
Μουσειοπαιδαγωγικές Δράσεις Ιανουαρίου
23 Ιανουαρίου 2017

Μουσειοπαιδαγωγικές Δράσεις Ιανουαρίου

Πότε;

14 και 15 Ιανουαρίου 2017

Τι συνέβη;

Ένα ολόκληρο Εργαστήριο Χαρακτικής στήθηκε στο 2ο όροφο του Μουσείου, για να υποδεχτεί τους πρώτους επισκέπτες που συμμετείχαν στο πρόγραμμα με το οποίο ξεκίνησε η νέα χρονιά.

Η πρώτη γνωριμία

Παιδιά και γονείς, ξεναγήθηκαν σε επιλεγμένα σημεία της Έκθεσης του Μουσείου, γνωρίζοντας τις μεγάλες εφευρέσεις των τηλεπικοινωνιών, αλλά και τα πρόσωπα «πίσω» από αυτές, τους σημαντικούς εφευρέτες, που τις δημιούργησαν.

«Ο Μορς ήταν εφευρέτης και ζωγράφος. Το Μουσείο του Λούβρου φιλοξενεί έργα του»

Ο Μαρκόνι δεν ήταν καλός μαθητής… ήταν όμως ο εφευρέτης του ραδιοφώνου και της ασύρματης επικοινωνίας

«Κύριε Γουάτσον ελάτε εδώ. Θέλω να σας δω» είπε ο Μπέλ. Η πρώτη τηλεφωνική συνομιλία γεννιέται το 1876

Η τεχνική της «μονοτυπίας»

Οι ειδικοί συνεργάτες του Μουσείου, από το Κέντρο Χαρακτικής Αθηνών, καθοδήγησαν τα παιδιά, ώστε να αποτυπώσουν σε χαρτί το δικό τους πρόσωπο ή όποιου εφευρέτη, τους εντυπωσίασε, αφού πρώτα χάραξαν σε πλαστικό υλικό τα χαρακτηριστικά του κάθε προσώπου. Η όλη σύνθεση περνώντας με δύναμη από το πιεστήριο, και αφού είχε προηγηθεί το σχετικό μελάνωμα, έδωσε το επιθυμητό αποτέλεσμα, μια προσωπική δημιουργία των μικρών μας φίλων, που φανερά ικανοποιημένοι, επιδείκνυαν στους γονείς τους, το… αριστούργημά τους! Είχαν ήδη μυηθεί στην τεχνική της μονοτυπίας.

Μας επισκέφτηκαν…

205 γονείς και παιδιά πήραν μέρος στις τέσσερεις εκπαιδευτικές δράσεις, κατά τη διάρκεια του διημέρου.

Συνεχίζουμε….

Το τέλος του προγράμματος, έφερε σε πρώτο πλάνο τις προετοιμασίες, για το επόμενο πρόγραμμα, που θα υλοποιηθεί 4 & 5 Φεβρουαρίου, το «Φώτα, κάμερες, πάμε …», όπου οι μικροί μας φίλοι, θα μεταμορφωθούν σε ρεπόρτερ, έτοιμοι να κυνηγήσουν τη μεγάλη είδηση.

Κλείστε έγκαιρα θέση και ετοιμαστείτε για μια ακόμη συναρπαστική εμπειρία, στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών.

Πίσω στα Νέα
Play Video
Μετάβαση στο περιεχόμενο